Děkujeme za pochopení.
S97á21r57a 24M44a49š48í57n94o32v40á
Nejenom mayonézu mám špatně, ale i recept na arašídové máslo jsem tam zapomněla dopsat, omlouvám se, jsem idiot.
Takže recept na arašídové máslo:
Dejte sůl a arašídy do mixéru a mixujte 10 - 15 minnut, až má arašídové máslo jemnou texturu. Vše.
Recept na mayonézu skonzultuji s tatínkem, evidentně si ho pamatuji špatně.
L32a17d29i59s59l71a85v 97H73n31y73k
Vyrobit sami?Vždyť jsou ti mladí dneska líní něco vypěstovat na zahrádce.Každý se snaží šlechtit trávník, ale aby místo toho udělal pár záhonků a vypěstoval si to sám, tak to je líný.Když to těm mladým říkám, tak každý odpoví...ale to je moc práce.Když místo toho budu v práci, tak si to za ty vydělané peníze mohu koupit a nemusím se hrbit na zahradě.
Zrovna tak sousedi vypravovali...mají na zhradě třešně, višně, jabloně.Myslíte si, že když nabízeli aby si lidi přišli sami natrhat (všechno sami nespotřebují), tak každý ohrnoval nos.Prý ...KDYŽ NÁM TO NATRHÁTE, TAK SI TO VEZMEME.
Tak tohle je přístup všech mladých lidí.
J87a41n49a 41M26a46j63o44v55á
Tak nevím... Co z toho je tedy základní potravina??
P96a69v69e35l 55D72v37o47ř28á91k
Hlavně je móc prima to arašídové máslo. Buráky si pěstujete sama v květináči? A kokos také? A sóju?
Majonézu údajně "vynalezl" Richelieu. Původní název byl "mayonnaise", což se už před dávnými časy zčeštilo na majonézu. Váš recept na její přípravu je ovšem nesmyslný, viz desítky návodů na netu.
S15o96n87a 49M93o84t88u76s71o96v57á
Majonéza sa dá ešte ľahšie. Celé vajíčko (bez škrupiny) dať do mixéra. Zapnúť. Prilievať olej. Za 30 sekúnd hotovo. Potom len dochutíme. Všetky ingrediencie musia mať rovnakú teplotu. Ešte skúsim to Salko.
M12a16r37i92e 61Š82í54p98k53o66v46á
Tak ono to, co popsala autorka, není majonéza.
M61a74r67t83i66n68a 88M67o63u96d62r20á
Recept na majonézu máte špatně, ostatní jsem nezkoumala.
Není pravda že "Mayonéza jsou vlastně pouze dobře rozmixované žloutky, někdy se dochucují citronem, vždy solí." (Zdroj: https://saramasinova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=703942)
Mojonéza se připravuje šleháním žloutků s olejem (přidává zvolna, tenkým pramínkem), přičemž hmotnost oleje nakonec vysoce převažuje hmotnost žloutků. Dochucuje se solí a citronem nebo octem, přidáním horčice, cibule, kyselých okurek a event. dalších příměsí (dle chuti) získáte tatarku.
- Počet článků 23
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 469x