Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejenom mayonézu mám špatně, ale i recept na arašídové máslo jsem tam zapomněla dopsat, omlouvám se, jsem idiot.

Takže recept na arašídové máslo:

Dejte sůl a arašídy do mixéru a mixujte 10 - 15 minnut, až má arašídové máslo jemnou texturu. Vše.

Recept na mayonézu skonzultuji s tatínkem, evidentně si ho pamatuji špatně.

0 0
možnosti
Foto

Zkonzultuji, pardon.

0 0
možnosti
LH

Vyrobit sami?Vždyť jsou ti mladí dneska líní něco vypěstovat na zahrádce.Každý se snaží šlechtit trávník, ale aby místo toho udělal pár záhonků a vypěstoval si to sám, tak to je líný.Když to těm mladým říkám, tak každý odpoví...ale to je moc práce.Když místo toho budu v práci, tak si to za ty vydělané peníze mohu koupit a nemusím se hrbit na zahradě.

Zrovna tak sousedi vypravovali...mají na zhradě třešně, višně, jabloně.Myslíte si, že když nabízeli aby si lidi přišli sami natrhat (všechno sami nespotřebují), tak každý ohrnoval nos.Prý ...KDYŽ NÁM TO NATRHÁTE, TAK SI TO VEZMEME.

Tak tohle je přístup všech mladých lidí.

0 0
možnosti
Foto

J87a41n49a 41M26a46j63o44v55á

10. 3. 2019 11:05

Tak nevím... Co z toho je tedy základní potravina??

1 0
možnosti
Foto

Hlavně je móc prima to arašídové máslo. Buráky si pěstujete sama v květináči? A kokos také? A sóju?

Majonézu údajně "vynalezl" Richelieu. Původní název byl "mayonnaise", což se už před dávnými časy zčeštilo na majonézu. Váš recept na její přípravu je ovšem nesmyslný, viz desítky návodů na netu.

2 0
možnosti
SM

Majonéza sa dá ešte ľahšie. Celé vajíčko (bez škrupiny) dať do mixéra. Zapnúť. Prilievať olej. Za 30 sekúnd hotovo. Potom len dochutíme. Všetky ingrediencie musia mať rovnakú teplotu. Ešte skúsim to Salko.

0 0
možnosti

Tak ono to, co popsala autorka, není majonéza.

2 0
možnosti
JM

ano i já souhlasim,

0 0
možnosti
Foto

Recept na majonézu máte špatně, ostatní jsem nezkoumala.

Není pravda že "Mayonéza jsou vlastně pouze dobře rozmixované žloutky, někdy se dochucují citronem, vždy solí." (Zdroj: https://saramasinova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=703942)

Mojonéza se připravuje šleháním žloutků s olejem (přidává zvolna, tenkým pramínkem), přičemž hmotnost oleje nakonec vysoce převažuje hmotnost žloutků. Dochucuje se solí a citronem nebo octem, přidáním horčice, cibule, kyselých okurek a event. dalších příměsí (dle chuti) získáte tatarku.

3 1
možnosti
JJ

J54a92n 29J48í47l59e82k

9. 3. 2019 16:41

Neskutečně "moudrá" Moudrá. :-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 469x
"Čím těžší je práce, které ve jménu lásky věnuješ své síly, tím je tvé nadšení větší. Čím víc dáváš, tím se stáváš větším." Antoine de Saint-Exupéry

Seznam rubrik